mandag

Forårsfisk i fad

Forårsfisk i fad, foreller eller laks, gratineret i fad er en fin fiskeret, spist som selvstændig middag med små fine kartofler til. Forårsfisk i fad kan også bruges som en forret. Her kan man med fordel servere små lækre kuvertbrød eller en god flütes til i stedet for kartofler.
Opskriften stammer fra en snart svunden tid, hvor tilberedning krævede mere tid i køkkenet, end der er til rådighed i dag.


Skal retten bruges som hovedmåltid beregnes en forel eller en skive laks til hver person. Serveret som forret er det halve nok.

FORÅRSFISK I FAD

hel forel eller laks i skiver efter behov
40 g smør
2 hakkede chalotteløg
salt
peber
lidt timian
persille
laurbærblade
1/2 flaske tør hvidvin
et lille glas vand

2 æggeblommer
1 1/2 dl piskefløde

Læg smørret i et ildfast fad sammen med de hakkede chalotteløg, salt, peber, lidt timian, persille og laurbærblade. Ovenpå det lægges fisken, som drysses med lidt salt og friskmalet peber. Hæld hvidvin og vand henover.
Fadet stilles tildækket i ovnen ved 190-200 grader i 10 minutter og fisken dampes mør. Væden hældes fra og koges ind. Jævnes med en smørbolle af 40 g smør og 15 g mel. Koger i 5-6 minutter. Legér med æggeblommerne og piskefløden.

Servér forårsfisk i fad med den varme sauce hældt over og drysset med hakket persille. Servér små fine kartofler til eller godt brød.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.