søndag

Fine Citronboller

Fine citronboller til at komme i frugtsuppen eller citronboller, kogt så store som hønseæg, spises som dessert med saftsauce til.


Denne over 100 år gamle opskrift har nyretalg på ingredienslisten. Nyretalg fås kun hos udvalgte slagtere og må da bestilles i forvejen. Mest sansynligt er det nok, at nyretalg ikke kan skaffes. Det kan så blive nødvendigt, at eksperimentere sig frem med svinefedt, der er det, der minder mest om nyretalg, men har en anderledes smag.

Jeg selv laver af og til citronboller, når der er meget lyst brød tilovers. I stedet for nyretalg eller svinefedt, anvender jeg slet og ret smeltet smør, ligesom til gammeldags trilleboller. Bollerne smager faktisk rigtig godt, dog kan de være svære at få til at holde sammen under kogningen. De har det med at småsmuldre lidt ud i kogevandet, hvilket bevirker, at de kan virke lidt "uldne", men smagen er god.

Et tørt hvidt brød er fint at bruge og desuden nemmere at rive end helt frisk brød.

FINE CITRONBOLLER

1/2 pund (250g) skrællet, fintrevet franskbrød
2 små spsk. hvedemel
4-5 æg
lidt salt
30 kvint (150 g) sukker
35 kvint (175 g) finthakket nyretalg (125 g smeltet smør)
saft og revet skal af 1 citron

1 kvint = 5 g

Rør franskbrød, mel og æg godt sammen. Æggene tilsættes 1 ad gangen. Tilsæt salt, sukker, nyretalg (smeltet smør), saft og skal af citron og rør det hele godt.

Kog bollerne i letsaltet vand.

Servér citronboller i frugtsuppe eller som dessert med saftsauce til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.