mandag

Hurtig Appelsinmarmelade

Den kolde tid er over os, julen nærmer sig og indendørs hygge med varm kaffe på kanden og et stykke godt brød med hjemmegjort marmelade til forhøjer stemningen.

Butikkerne vil netop nu og et godt stykke tid bugne af dejlige juleappelsiner. Så gælder det om at udnytte frugterne til alt, hvad der sætter os i decemberstemning med huset herligt duftende af appelsiner.

En hjemmelavet appelsinmarmelade er ganske nem og hurtig at gå til. Opskriften her er som langt de fleste andre opskrifter hos Spise med Mormor fra 50erne, en tid, hvor husmoderen i langt højere grad lavede maden fra bunden.
Dengang havde man ikke tilnærmelsesvis samme focus på pesticer, som vi har det i dag, hvorfor der i opskriften blot står appelsiner. Den går ikke, appelsinerne skal være økologiske, da skallen indgår i opskriften.

Vi kigger også på flere af de 50er moderne, farvestrålende køkkenting af emalje, der dengang blandt tidens husmødre blev så populære både i køkkenet og på bordet
HURTIG APPELSINMARMELADE

1 kg økologiske appelsiner
2 citroner
1 grapefrugt
1 1/4 liter vand
2 1/2 kg sukker
1 stor tsk. citronsyre
1 tsk. konserveringspulver (Atamon)

Vask frugten, skær den i stykker og pil kernerne fra, men smid dem ikke væk. Hak appelsinerne en gang igennem kødmaskinen, kom massen i gryden og lad den stå med vandet over til næste dag. Fyld kernerne i en lille gazepose og læg også dem i gryden. Kog så først marmeladen 1/2 time med låg uden sukker og dernæst kog den med sukker, uden låg i ca.1 time. Sluk for gryden, fjern kerneposen, tilsæt citronsyre og konserveringspulver.
Hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem.

Mormors Juleopskrifter

1 kommentar:

  1. Åh lækkert, Ææælsker appelsinmarmelade!

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.