onsdag

Lollandske Leverpølser

Opskriften på Lollandske leverpølser er fra midt i 50erne og stammer fra fru Kamma Hall.
Pølserne blev kun fremstillet én gang om året og det var til jul.

Det er en overordentlig stor portion, som passende kan skæres ned til det halve eller til en fjerdedel. Portionen svarer til 15-16 pølser á 15-20 cm længde.
Lav portionen og frys pølser ned. Arbejdet er næsten det samme, hvad enten der er få eller mange pølser.

Denne specielle Lollandske leverpølse skal ikke nydes som almindelig leverpølse, smurt på brød, men serveres i tommetykke skiver på rugbrød med sennep og rødbeder til.LOLLANDSKE LEVERPØLSER

2 1/2 kg svinelever
2 1/2 kg bugflæsk
1 tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
1 tsk.peber
2 tsk. timian
2 spsk. melis
5 top tsk. salt
1 stort løg
5 m kødpølsetarme (ca. 50-60 mm i diameter)

Tarmene lægges i blød natten over. Flæsket koges 3/4 time og sættes koldt til næste dag. Flæsket skæres i små, fine tern. Det må endelig ikke køres gennem kødhakkeren, så mister pølsen sin struktur.
Leveren samt løget køres gennem kødmaskinen 3-4 gange. Flæsk og øvrige ingredienser kommes i. Farsen stoppes i tarmene, der er skåret i stykker på 30 cm længde. Stop endelig ikke tarmene mere end godt halvtfulde, da tarmene kryber under kogningen. Vandet skal koge, når pølserne lægges i.
Pølserne koges ca. 1 time, endelig uden låg.
Lad de kogte pølser stå i suppen til den er hel kold.

Den gamle opskrift foreskriver at fedtet, der lægger sig på suppen, bruges til at smøre pergamentpapir med, som pølserne pakkes ind i og opbevares køligt til de skal skal spises. Pak pølserne ind i film et plastbeholder med tætsiddende låg.

Servër Lollandske pølser på julefrokostbordet eller andet frokostbord, skåret i tommetykke skiver med sennep og rødbeder til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.