lørdag

Torskefilét i frakke

"Dyp dem", sagde mesterkokken Rich. Oest Larsen i halvtredserne, da han introducerede denne dejlige torskeret, bestående af stegte torskefileter, serveret med en skøn og liflig, hjemmelavet tomatsauce og faste kogte kartofler, hvilket vil sige pillekartofler.

Det lille fif med at "dyppe" torskefileterne gik ud på at dyppe fisken i en tyk meljævning af mel, vand og en smule salt, efterfulgt af rulning i rasp, før de kommer på panden. Det strækker, ifølge mesterkokken, fisken og får den til at holde saft og kraft i sig samt smage ekstra godt.


TORSKEFILET I FRAKKE

torskefileter
meget tyk jævning af mel, vand og lidt salt
rasp
mgr. til stegning (suger temmelig meget)

tomatsauce

3 bløde tomater, skåret i skiver
1 løg skåret i skiver
4 dl vand
lidt mælk
en god klump mgr.
salt
sukker eddike

Friske, ikke for store torskefileter, skylles og tørres godt. Lav en tyk, tyk jævning af mel, vand og lidt salt. Vend fisken heri og rul den i rasp. Steg torskefileterne smukt gyldentbrune i en stor klump, afbruset mgr. på panden, ca. 4-5 minutter på hver side. Husk lille blus !

Til tomatsaucen koges løg- og tomatskiverne med vand ca. 10 minutter. Sigt det og bag en lind sauce op af denne saft med lidt mælk og en god klump mgr. Smag saucen til med salt, sukker og eddike.

Servér torskefilet i frakke med den dejlige toamtsauce og en god kogt kartoffel til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.