fredag

Rødspættefileter med remoulade og citron

Til søndagsfrokosten betaler det sig at gøre noget ekstra for familien og hvem kunne ikke tænke sig et stykke med nystegt fiskefilet og remoulade, som mor selv har lavet.

Gør noget ekstra ud af serveringen og forøg den gode stemning.
Mesterkokken Rich. Oest Larsen viser her i et klip, hvordan sådan en anretning skal serveres rigtig flot. Rødspættefileterne kan også serveres, anrettet som et færdigpyntet stykke smørrebrød. Det kan kun imponere enhver omkring bordet.

I opskriften, som er fra 1955 er anvendt hele rødspætter, man selv fileterer. Det er et alt for stort arbejde. I stedet for køber vi fiskefileterne lige klar til at stege.
Mange supermarkeder sælger udmærket frisk fisk, såsom rødspættefileter ellers kan fiskemanden altid hjælpe. Set økonomisk, er det billigst, at købe fileterne friske i supermarkedet.

Fileterne kan frituresteges i olie eller fedt, så forbliver de sprøde eller de kan steges på panden i smør. Her bliver de lækre, men lidt mere bløde og de skal derfor håndteres meget forsigtigt, da de nemt går i stykker og nemt hænger i panden.
RØDSPÆTTEFILETER MED REMOULADE OG CITRON

rødspættefileter
mel
æg
sigtet rasp
olie til friturestegning eller smør til pandestegning

remoulade
citron
karse agurk

Vend de tørrede rødspættefileter i mel, ituslået æg og sigtet rasp. Steg dem gyldne i enten friture eller i letbrunet smør på panden.

Servér de gyldne rødspættefileter anrettet på fad eller som færdige stykker smørrebrød.

VELBEKOMME

Mormors Julemad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.