søndag

To retter direkte fra ovnen

Marengsæbler til dessert og en farsbudding, stegt med champignoner og serveret med bønner, karotter og franske kartofler, det hele serveret direkte fra emaljefadet, var en lettelse i husmoderens arbejde og bestemt en nyskabelse for husmødrene i 50erne.


Farvestrålende køkkenting i emalje som fade, skåle, kasseroller m.m., altsammen lige til at sætte ind på bordet direkte fra varmen. Husmødrene undgår at flytte maden over på serveringsfade og i serveringsskåle. Det var noget, som datidens husmødre i 50erne faldt for.
De nye farvestrålende køkkenting var praktiske og så var de pyntelige i forskellige glade farver.


FARSBUDDING

1 portion god rørt fars
champignoner

Skær nogle champignoner i halve og tilsæt farsen dem. Form et brød og læg det i et ildfast fad eller en lille bradepande af emalje eller andet. Tilsæt et par dl vand og sæt fadet i ovnen ved 200 grader en times tid.
Hæld skyen fra og læg kogte, godt afdryppede bønner og karotter (gulerødder) ved farsbrødet sammen med flere champignons. Læg nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet i ovnen igen og varm det hele godt igennem.

Lige før farsen er færdigstegt (når skyen hældes fra), sættes marengsæblerne i ovnen. Begge retter tages ud samtidig og serveres direkte.


MARENGSÆBLER

6-8 æbler

marengs

3 æggehvider
150 g melis

filet'er af 8-10 smuttede mandler - cocktailbær

Læg små skrællede æbler uden kernehus i et ildfast emaljefad (eller andet ildfast fad). Pisk æggehviderne meget stive og efterhånden piskes sukkeret i. Marengsmassen sprøjtes over æblerne. Mandlerne drysses over og der pyntes med cocktailbær.
Bages i ovnen ved jævn varme ca. 25 minutter.

Marengsæbler serveres varme, direkte fra fadet med en kold vaniliesauce til.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.