mandag

September-Torsk

September torsk med kantareller, hvidløg og løg, serveret med skinkesauce og små, faste æggeblommekartofler, er en herlig gammel fiskeret fra dengang i 50erne, da torsken var en rimelig billig spisefisk.

Iøvrigt kan retten naturligvis spises året rundt. De bedste måneder at fange torsk i Danmark er de måneder, som ender på r. Frosne torskefoleter fås året rundt.


Retten blev lanceret af Kirsten Huttemeier i 50'erne og er beregnet til 4 personer


SEPTEMBER-TORSK

4-6 torskefileter
8 skiver røget bacon
250 g kantareller
100 g smør
1 revet, rå løg
1 fed hvidløg
salt
peber

skinkesauce

4 dl fløde
3 spsk. mel
2 spsk. mgr.
2 tsk. sennep
revet, rå løg
150 g hakket skinke
2 spsk. flødeskum
hakket persille

Fløden bringes i kog, jævnes med melet, der er rørt til en jævning med vandet. Smørret eller mgr. tilsættes, hvorefter saucen koger godt igennem og smages til med sennep, løg og den hakkede skinke. Tilsidst iblandes den piskede fløde. Saucen må ikke koge efter flødeskummet er tilsat, så bliver den tynd.

Torskefileterne deles, hvis de er meget store og hver filet rulles sammen om en tynd skive bacon og lægges i et ildfast fad på sammenføjningen af fisken. Over fisken anbringes de rensede kantareller, hvidløget stikkes ned mellem fisken sammen med det rå, revne løg og smørret lægges i klatter hist og her. Hakket persille drysses over og fadet sættes i en 225 grader varm ovn i 20 minutter.

Servér september-torsk fra fadet med skinkesauce og små fast æggeblommekartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.