torsdag

Spare Gæstemenu i Januar

Sparemad efter en jul, der varer længe, koster mange penge og nytår ligeså.

- Inviter et par venner til middag uden det derfor koster en formue. Ganske almindeligt, men meget veltillavet og velsmagende mad er udfordringen ovenpå jul og nytår.

Opskrifterne her på KALV MED GRØNTSAGER som hovedret og BLOMMEPIE til dessert blev lanceret midt i 50erne og rækker til 4 personer.

S P A R E M A D  I  J A N U A R


KALV MED GRØNTSAGER

1 1/2 kg kalvebryst eller 1 kg kalveinderlår
1 blomkålshoved, delt i buketter
3 tykke porrer
8 gulerødder
2 løg, skåret i fire dele
salt
hvid peber
vand

Kødet vaskes og kommes i kogende vand. Når det atter koges, skummes og der tilsættes salt og peber. Der må ikke være mere vand, end det lige dækker kødet. Først når der er skummet, lægges låg på gryden. Ca. 20 minutter før kødet er mørt, kommes de rengjorte urter på. Gulerødderne kan, hvis de ikke er for grove, anvendes hele. Retten smages til med salt og peber og spises som den er, uden brug af jævning med et godt stykke brød til og gerne en skål rå hvidkålssalat.

BLOMMEPIE

Der anvendes hjemmesyltede blommer eller købte henkogte blommer i pien.

200 g mgr.
300 g mel
75 g melis
1/2 - 3/4 liter henkogte blommer
1/2 liter piskefløde

Mel, mgr. og melis hakkes sammen til en piedej, der samles i en fart. Beklæd en ildfast form med dejen, men husk, at gemme det halve til låg.
Blommerne dryppes af i en si eller sigte og lægges ned i midten af formen. Rul resten af dejen ud i lange strimler, læg disse på som låg, der pensles med vand, hvorefter pien bages i en middelvarm ovn til den er smuk brun.

Servér blommepien lunken som dessert med iskold flødeskum eller tyk fløde.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.