fredag

ASTRIDS LIVRET

Det ser ud til varmen fortsætter og det kræver noget let til frokost. Astrids livret er en nem frokostret, bestående af hårdkogte æg og røget skinke i gelé er dejlig sammen med et godt brød.

Retten, der er nem at portionsanrette, kan laves i god tid og opbevares i køleskab.

Skyen, og her er det bedst med en rest kraftig koge- eller stegesky eller den kan laves på en god bouillon.

Opskriften er fra Otto Mønsteds Kogebog fra 1939
 

ASTRIDS LIVRET

4 hårdkogte æg
4 skiver kogt, røget skinke
3/4 liter kraftig sky
5 blade husblas
friske estragonblade

En god kraftig sky gives et opkog med en buket estragonblade, der tages op, inden den udblødte husblas tilsættes.

I 4 små ler- eller glasskåle anbringes skinken i bunden og ovenpå lægges et hårdkogt æg på hver. Derefter hældes skyen over og inden den størkner lægges et par estragonblade over kors på ægget.

Skålene sættes i køleskabet til husblassen er størknet.

Servér Astrids livret med flutes eller andet godt brød og et glas koldt hvidvin til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.