torsdag

HJEMMELAVET PICKLES

Årstiden er rigtig god, når vi vil lave pickles, som vor mor lavede den. Fine friske grøntsager strutter i haverne. Karotter, sylteløg, små agurker, blomkål og grønne tomater, alle nogle af de grøntsager, vi skal have med i vor pickles.

Pickles er rigtig skøn at have på lager året rundt, når vi vil kvikke op på frikadellerne og anden hverdagsmad, så vi laver en god portion, lige til at sætte på hylderne.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965


HJEMMELAVET PICKLES

3 pund små karotter
3 pund små sylteløg
2 snese små picklesagurker (40 stk.)
1stort blomkålshoved
5 pund grønne tomater

lage

1 liter eddike
2 pund sukker
15 g karry
10 g sennepspulver
1/2 tsk. gurkemeje
150 g mel
2 g benzoesurt natron

Gør grøntsagerne godt i stand og del dem i mindre stykker. Drys med salt og overhæld det hele med kogende vand. Lad det stå til næste dag.

Til lagen koges sukker og eddike sammen, tilsættes karry, sennepspulver, gurkemeje og mel, udrørt i med lidt af eddiken. Grøntsagerne koges i denne lage, men endelig ikke for meget, så de mister deres sprødhed. Til sidst røres benzoesurt natron i.

Den færdige pickles hældes på rene krukker og glas og lukkes til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.