søndag

MAYONNAISE UDEN OLIE

Mange dejlige og sommerlige frokostretter er overhældt med en lækker kold mayonnaisesauce, tilsat forskellige smagsingredienser, der gør retten ekstra indbydende.

Mayonnaise kan færdigkøbes og så kan man for resten lave den selv af æg og olie efter gode, gamle mormoropskrifter. I øvrigt kan mayonnaise også fremstilles uden olie, som vi vil gøre det efter denne gamle opskrift.
Og så er det ellers at smage mayonnaisen til med krydderier, man syntes om og forskelligt klippet grønt. Her er brugt engelsk sauce, paprika og citronsaft.

Opskriften fra Otto Mønsteds Kogebog 1939



MAYONNAISE UDEN OLIE

2 æggeblommer
1 1/2 dl mælk eller fløde
20 g smeltet margarine
1 tsk. engelsk sauce
paprika
citronsaft
salt

Æggeblommerne piskes sammen med mælk over vandbad til massen får en jævn og blød konsistens. Den smeltede margarine, der ikke må være brun tilsættes. Smag til med krydderierne til sidst og afkøl mayonnaisen.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.