fredag

CITRONESSENS

Den dejlige friske smag af citron i mad og i bagværk, kan pirre appetitten hos rigtig mange af os. Citron er simpelthen et af de foretrukne yndlingskrydderier.

Når man ikke lige ligger inde med friske citroner, kan andre muligheder, for den liflige smagsgiver, overvejes. F.eks en citronessens, der med sin friske smag sagtens kan gøre det ud for denne ofte vigtige smagsingrediens.

Essensen laver vi selv af bl.a. citronskal og cognac. Her efter den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erkens  opskrift fra 1949.

Brug usprøjtede citroner.

Rulletøj 1948

CITRONESSENS

citronskaller af et par citroner
1/2 liter cognac
1/2 liter vand
250 g sukker
25 g citronsyre

De vaskede citronskaller befries for alt det hvide, skæres i fine strimler og kommes på en flaske. Cognac hældes over. Står i 3 uger godt tilproppet og sies så. Sukker og vand koges til en sirup, skummes, sies, tilsættes citronessensen og den opløste citronsyre.
Citronessensen hældes på flasker, som straks tilproppes.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.