torsdag

BROMBÆR Á LA SKRIVERHUSET

Her med brombærsæsonen lige rundt om hjørnet, må vi ikke snyde os selv for at sylte hen og gemme de skønne bær til den kolde tid.

Et elsket brombærsyltetøj med over 60 år på bagen er Kirsten Hüttemeiers Brombær á la Skriverhuset. Skriverhuset var fruens hjem i den periode hun boede i Nordsjælland.

- Og så havde Hüttemeier den holdning, at brombær kun må syltes, hvis de er store, solmodne og tørre, ellers egner de sig ikke til syltetøj.
Frugten må ikke stå at koge, for så bliver bærrene hårde og kedelige. Meget vigtigt, hvis syltetøjet skal være godt.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952.

Hüttemeiers hjem Skriverhuset i Nordsjælland

BROMBÆR Á LA SKRIVERHUSET

2 kg store, solmodne brombær
11/2 - 2 dl vand
5 - 6 hele nelliker
1 1/4 kg sukker
1 strøget tsk. syltepulver

Bærrene kommes i en gryde, uden at skylles først, sammen med sukker, nelliker og kanel. Til sidst hældes vandet over. Brombærrene må ikke koge rigtigt, de varmes op til det begynder at perle i kanten af gryden. Læg låget på og lad frugten stå og trække nogle minutter, varm op igen og gentag dette 3 gange. Sluk for gryden, tilsæt syltepulveret og hæld frugten på rene glas eller krukker.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.