lørdag

HJEMMELAVET CHILISAUCE

Hjemmelavet chilisauce, fremstillet af modent frugt og grønt, som de danske haver i øjeblikket er så velsignet med, er vidunderligt at have i sit vinterforråd. Det er lige nu, det betaler sig at fylde sommerens frugt og grønt på glas og flaske.

En krydret chilisauce er da også virkelig anvendelig til mange kød- og fiskeretter samt til forskellige salater.

Saucen indeholder forskelligt grønt og her er to opskrifter med forskelligt indhold at vælge imellem, den ene med hvidløg. Fremgangsmåden er ens på de to slags sauce. Chilisaucen hældes på vidhalsede flasker eller glas og bindes til.

Opskriften på hjemmelavet chilisauce er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953.



CHILISAUCE I

1 kg modne tomater
250 g skalotteløg
3-4 friske peberhylstre
2 dl sukker
2 spsk. salt
1/2 liter eddike

Tomaterne, gerne store purétomater, skæres lidt ud. Løgene pilles og skæres i skiver, perberhylstrene renses for kerner og skæres i strimler. Alt kommes i gryde med ganske lidt vand, ca. 1 dl. Koges mørt ved ganske svag varme, ca. 3/4 time og passeres gennem en sigte. Det kommes i en gryde igen sammen med sukker, salt og eddike. Koges ganske småt til det er helt jævnt og ensartet, ca. 20 minutter. Der kan evt. tilsættes 2 g benzoesurt natron.

Hæld chilisaucen på flasker med vid hals eller på glas.

CHILISAUCE II

1 kg modne tomater
1/2 kg sure æbler
3 store løg
1 rødløg
2 fad hvidløg
3 friske peberhylstre
2 1/2 dl. sukker
3 spsk. salt
3/4 liter eddike

Fremstilles som ovenfor.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.