mandag

HUMMERSMØR

Hummersmør som smagsgiver til saucer og supper er en herlig måde at udnytte skallerne fra et skaldyrsmåltid og som en sidegevinst danner selve kogevandet et godt grundlag for en suppe eller sauce.

Efter samme fremgangsmåde kan ligeledes laves et kosteligt både reje- og krabbesmør.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952


HUMMERSMØR

Hummerskaller
smør (regn med 3 spsk. til 1/2 hummerskal)
vand

Hummerskallerne stødes, helst i en morder og blandes med smør. Når de stødte hummerskaller er arbejdet godt ind i hinanden, kommes begge dele i en gryde og brunes meget let. Hæld nu vand ved så hummerskaller og smør er godt dækket. Kog under låg i ca. 45 minutter. Straks sies vandet fra og det hele stilles meget koldt til næste dag. Smørret har så dannet et fast låg over suppen. Tag smørlåget af og brug det til at give smag i saucer og supper.
Selve vandet eller suppen, der blev hældt på skallerne, danner et udmærket grundlag for en suppe eller sauce.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.