torsdag

ELEFANTBØF

Elefantbøf af hakket oksekød, så det ligner store, engelske bøffer, pyntet med masser af sprøde, stegte løg og serveret med en fløde- tomatsovs, smagt til med engelsk sovs og små pillekartofler eller franske kartofler. Hertil en skål grøn salat efter årstiden.

Det er vigtigt, at kødet er aldeles uden sener og hinder, da det ellers ikke kan hænge ordentlig sammen. Brug okseinderlår. Færdigkøbt hakket oksefars kan nok anvendes, når blot kødet er fint, skært hakket oksekød. Servér gerne elefantbøf for gæster. De vil syntes om den dejlige ret, som nemt gør det ud for en gæstemiddag.

Opskrift : Ellen Holme 1962


ELEFANTBØF

3 store løg
50-100 g margarine
600 g hakket okseinderlår
1 1/2 spsk. mel
2 1/2 dl vand
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl fløde
salt
peber
kulør
engelsk sovs

Løgene pilles og skæres i tynde skiver. De brunes i gyldenbrun margarine ved jævn varme under stadig omrøring i 10-20 minutter, alt efter hvor saftige de er. De sprøde løg tages af panden og holdes varme.
Kødet, der må være absolut fri for sener og hinder, hakkes en gang gennem maskinen. Kødet deles i 4 portioner og hver portion knuges fast sammen, inden den med hånden bankes ud til en meget stor flad bøf. Der brunes evt. lidt ekstra margarine på panden, inden bøfferne, støttet af paletkniven, forsigtigt lægges på panden og steges 2-3 minutter på hver side og vendes kun en gang. Lægges forsigtigt på et varmt serveringsfad og pyntes med løgene. De ligner store engelske bøffer.

Melet piskes ud i pandens fedtstof, vand, tomatpuré og fløde kommes på panden og koges sammen  hermed. Sovsen smages til med salt, peber og engelsk sovs. Lidt kulør kommes i og sovsen koges igennem 5-10 minutter.

Elefantbød spises med små pillekartofler eller franske kartofler og en skål grøn salat.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.