lørdag

LØRDAGSGRYDE MED GRØNTSAGER

For at spare tid, er det dejligt at have nem mad, - gerne noget, der kan laves dagen før og blot skal varmes op. Eller det svarer sig at lave maden først på dagen, så resten af dagen er fri.

Lørdagsgryde med grøntsager og røget flæsk er rigtig velegnet. Den kan sagtens laves forinden, varmes op og drysses med det hakkede persille i sidste øjeblik.

Om der anvendes røget flæsk eller snitte er en smagssag. Det ændrer ikke meget på det færdige resultat. Røgede snitter var tidligere en meget billig udskæring fra grisen. Sådan er det ikke helt mere. Anvender man snitte, gør man klog i at se sig for. Snitten, som er et halsstykke, indeholder en del kirtler, det kun kan anbefales at skære fra.

Opskrift : Ellen Holme 1962

Udstillingen : Statshospitalet Middelfart

LØRDAGSGRYDE MED GRØNTSAGER

250-300 g røget flæsk eller snitte
2 dl vand
250 g løg
300 g gulerødder
150 g persillerødder
250 g champignons
1 bundt persille
salt
peber

Flæsket skæres i små terninger, der bringes i kog i vandet og koges 1/2 time. Urterne vaskes, skrabes og skæres i små terninger.
Løgene pilles og skæres i skiver. Champignonerne rengøres og skæres i skiver. Alle urterne kommes i gryden til flæsket og retten koges yderligere ca. 20 minutter. Mere vand kan evt. kommes ved.
Persillen hakkes. Halvdelen kommes i retten, der smages til og resten drysses over.

Servér lørdagsgryde med grøntsager direkte fra gryden, overdrysset med hakket persille.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.