fredag

HACHIS MED SPEJLÆG OG BRUNEDE KARTOFLER

Igennem 40rene og 50 erne, sidst på måneden var husmødrene særdeles kreative, ofte omkring en rest kogt eller stegt kød og det er der megen fornuft i.

Det skulle være billigt, men da også gerne nemt, så restemad var højt skattet og især, når husmoderen virkelig var kreativ og fik en masse godt ud af det, næsten, rene ingenting. Tilberedt med omhu og kærlighed kunne det gå hen og blive familiens livret.

En rest suppekød, søndagssteg, andet stegt eller kogt kød fra dagen i forvejen. Sammen med restesovs eller sovs af suppe eller sky kan laves den dejligste hachis og gerne i forvejen, så maden er klar til at varme op, inden den skal på bordet. Eller i et ildfast fad i ovnen, hvor den passer sig selv.

Opskrift : Birte Olufsen


HACHIS MED SPEJLÆG OG BRUNEDE KARTOFLER

1 rest stegt eller kogt kød
løg
lidt suppe eller sovs
kulør
ansjoser
evt. sherry
salt
peber
æg
margarine

Kødet skæres i stykker og hakkes gennem den grove skive i kødmaskinen. Svitses i smør eller margarine sammen med løg, der er hakket fint. Derefter blandes det i en brun skysovs, den laves af suppen eller skyen fra kødet, tilsat lidt kulør eller i en rest sovs fra det stegte kød fra dagen i forvejen.
Det hakkede kød og løget varmes i sovsen og smages til med finthakkede ansjoser, sherry, salt og peber.

Æggene spejles i margarine på panden og serveres med hachis og sukkerbrunede kartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.