onsdag

RESTE-OVNRET

50ernes husmødre var sparsommelige. Belært af rationereing og pengeknaphed med kun en indtægt i familien, gjorde at den tids husmødre forstod at få noget ud af lidt.

Det var bestemt ikke romantisk at være hjemmegående husmoder. Hårdt arbejde og måske dagens eneste spænding, var når hun gik på indkøb. Det var hende, der bar familiens sundhed og ernæring på sine skuldre og således var det ofte nødvendigt at dreje femøren og være hittepåsom, når maden skulle på bordet.

En lille rest kogt eller stegt kød kunne således ende som en hyggelig lille varm ret i ovnen. Med nye kartofler og smeltet smør var det såmænd heller ikke så ringe endda. Reste-OVNRET  serveres straks den kommer ud af ovnen for ikke at falde sammen.

Opskrift : Birte Olufsen


RESTE-OVNRET

En lille rest stegt eller kogt kød eller 200 g finthakket kød
lidt mel
3 1/2 dl mælk
salt
peber
25 g margarine
3 æg (blommer + hvider)

Melet piskes sammen med mælk, salt og peber og sættes over ilden til det koger op. Det røres konstant. Når det er kogt sammen, tages gryden af ilden og kødet, skåret i små bidder, margarinen og æggeblommerne blandes i. Hviderne piskes stive og vendes i. Hældes op i en smurt form og bager i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Servér straks med nye (eller gamle) kartofler og smeltet smør til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.