søndag

MESTERKOKKENS KARTOFFELGRØD MED PERSILLESOVS

Kartoffelgrød med flæsketerninger har vi haft fat i for flere år siden. Dengang beskrev jeg hudløst ærligt om min helt store passion, - nemlig kartoffelgrød. - Og det vel at mærke på den helt rigtige måde, som jeg har kendt den siden 50erne. Det er aldrig lykkes mig at finde ud af, hvor den kommer fra.

Imidlertid har andre også præsenteret opskriften på kartoffelgrød og hver gang har det vist sig, at de tænker på brændende kærlighed. Den har intet med kartoffelgrød at gøre.

Den gamle fynske mesterkok Richardt Oest-Larsen lancerede i 1944 sin version af kartoffelgrød. Ikke så ringe endda, men heller ikke den helt rigtige. Oest-Larsen serverede persillesovs til kartoffelgrøden.

År 1900

MESTERKOKKENS KARTOFFELGRØD MED PERSILLESOVS

kartofler (store skrællekartofler)
vand
lidt salt når kartoflerne er kogt og most
en smørklat
lidt mælk
flæsk i små terninger

persillesovs

smør
mel
1/2 liter sødmælk
rigeligt hakket persille

Sæt skrællede kartofler over at koge, men kom ikke salt i vandet, da mosen så bliver sej. Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra. Kartoflerne moses godt og røres op med lidt salt, en lille smørklat og lidt mælk, men husk, - mosen må ikke være for tynd.

Kom den færdige mos i et fad, lav i midten af mosen en stor fordybning. Skær flæsk i små terninger, brun dem møre på en pande og hæld dem med fedt og det hele op i fordybningen i mosen.

Bag af smør, 1 spsk. mel og 1/2 liter sødmælk en god mælkesovs op. Kom rigeligt hakket persille i og servér denne persillesovs i sovsekande til kartoffelgrøden.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.