lørdag

SØMANDS-HAKKEBØFGRYDE

Sømands-hakkebøfgryde tilhører katagorier grydeopskrifter, som på mange måder er med til at gøre det lidt nemt med madlavningen. Det er en gammel opskrift fra husholdningslærerinde Ingeborg Suhr, Suhr's Seminarium og Husholdningsskole.

Retten indeholder ud over oksekød, løg og kartofler foruden en flaske øl. Hvis man syntes øllet giver retten en for bitter smag, kan øllet erstattes med bouillon.

Sømands-hakkebøf serveres direkte fra gryden med brød og en skål salat af årstiden.

Opskrift : Ingeborg Suhr


SØMANDS-HAKKEBØFGRYDE

200 g løg
15 g smør eller margarine
1 kg kartofler
400 g hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
1 øl

Løget skæres i skiver og brunes i en gryde i smør eller margarine. Tag løgene op. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartofler, kød og løg lagvis i gryden med kartofler underst og øverst, så de dækker og danner et låg. Drys salt og peber mellem lagene. Hæld øllet over og steg under låg ved svag varme til kartoflerne er møre, ca. 40 minutter.

Servér sømands-hakkebøfgryde direkte fra gryden med brød og salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad 

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.