mandag

SKOTTE-STEG

Skotte-steg, en ganske spændende farsret af hakket okse- og svinekød, æltet med mosede kartofler og formet som et brød og ridset i tern som gammeldags store salmiakpastiller. Når "stegen" er færdigstegt efterridses og der pyntes med halve cocktailbær eller druer i hver tern.

Skotte-steg serveres med brunede kartofler og tyttebærkompot til. - En dag, der gøres lidt ekstra ud af farsretten.

Opskrift : Ellen Holme 1962


SKOTTE-STEG

150 g skrællede kartofler
250 g flæskesmåkød
250 g oksesmåkød
2 spsk. fløde
2 æg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1/4 tsk. allehånde
50 g røget skinke
5 spsk. rasp
50 g margarine

sovs

3 dl vand
2 spsk. mel
1/2 dl mælk
kulør
kødekstrakt
salt
peber

Kartoflerne koges i 25 minutter i vand uden salt og moses. Kødet hakkes en gang og æltes med de mosede kartofler, fløde, æg og krydderier.

Skinken hakkes fint og kommes i farsen. Den formes som en lille steg i et velsmurt ovnfast fad og drysses med rasp. Den "ridses" først på den ene, dernæst på den anden led, så den bliver ternet som store salmiakpastiller. Margarinen skæres i tynde flager og fordeles over stegen. Den sættes i kold ovn og ovnen stilles til 170 grader. Efter 1/2 times stegning hældes vandet ved stegen. Efter yderligere en halv times stegning, hældes skyen fra.

Melet rystes til jævning med mælken og piskes i skyen. Sovsen tilsættes kulør, smages til og koges igennem, medens stegen steger yderligere et kvarter. Samlet stegetid i alt, 1 1/4 time.

Stegen efterridses, så ternerne træder tydeligt frem og kan anrettes med halve cocktailbær eller druer, anbragt i hver sin tern. Servér brunede kartofler og tyttebærkompot til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.