Saurkraut med flæsk og kartofler får nok mange til at tænke på nabolandet Tyskland, hvor saurkraut er en national spise. I Danmark er og bliver der imidlertid også spist saurkraut og saurkraut med flæsk stammer fra en gammel dansk opskrift fra sidst i 50 erne.
Saurkraut, som er gæret hvidkål, fås på dåse eller glas i velassorterede butikker.
Opskriften er til 4 personer.
SAURKRAUT MED FLÆSK
1/2 kg letsaltet flæsk
1 kg saurkraut
vand
1-2 rå, revne kartofler
Saurkrauten skylles i 1-2 hold koldt vand, trykkes let af og lægges i en gryde. Flæsket skæres i passende stykker og blandes i, lidt vand hældes ved. Koges ca. 1 1/2 time til alt er mørt. Flæsket kan også brunes og serveres til, så hældes fedtet fra stegningen i saurkrauten.
Lidt rå, revne kartofler koges med til sidst, således de jævner det fugtige fra lagen og saurkrauten bliver pæn blank.
Servér saurkraut med flæsk og kogte kartofler til.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.