Æblekrabber, kogt i olie eller fedt, laves på en form for pandekagedej. Det er en opskrift fra 1936, der sagtens kan bruges nu om stunder og så smager æblekrabber ovenikøbet rigtig godt.
Æblerne skal ikke være alt for syrlige.
Friturestegt mad hører selvfølgelig ikke til det allersundeste, men skal der hygges, f.eks ud på en lun sommeraften, hvor vi er samlet, er disse et godt bud med en god kop kaffe til.
ÆBLEKRABBER
100 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
lidt salt
1 æg, hviden piskes
ca. 1 dl. mælk
400-500 g æbler, ca. 2 cm terninger
fedt eller olie til kogning
Rør ingredienserne sammen til en meget jævn pandekagedej og tilsæt den stiftpiskede æggehvide og æblerne.
En skefuld af dejen kommes i det kogende fedt og bages lysebrun. Krabberne, navnet kommer af de former, som dejen antager i fedtet, vendes gentagne gange. Tages op og afdryppes på fedtsugende papir og eftervarmes et øjeblik i ovnvarme for at opnå fuld sprødhed.
Servér æblekrabber, drysset med sukker til en kop kaffe.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.