onsdag

Fransk Jordbærtærte

Fransk jordbærtærte med vanilieis og hele jordbær er en lækkerbisken på sommerens kaffebord i haven eller på balkonen eller som en dessert. Opskriften på fransk jordbærtærte stammer fra Kirsten Hüttemeier og den blev pupliceret i foråret 1958.
Det er virkelig en meget lækker og sommerlig kage, der som grundsubstans består af en sukkerbrødsdej og hvis man ofrer chokoladen, rørt op med kaffe ovenpå, bliver den helt fantastisk.


FRANSK JORDBÆRTÆRTE

3 æg
200 g sukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver
2 spsk. koldt vand
revet citronskal

De hele æg pisket godt med sukkeret, hvorefter vandet piskes med et øjeblik. Mel, bagepulver og citronskal røres forsigtigt i.
Dejen hældes straks i en godt smurt randform, drysset med rasp.
Bager ved svag varme 200 grader i 30 minutter. Når kagen er kold flækkes den, lægges sammen med vanilieis, 1/2 liter, der piskes til tyk creme, ikke helt så meget som til soft ice.
Overdelen af kagen kan pyntes med flødeskum og friske eller frosne jordbær. I selve kagen kan lægges 125 g chokolade, der er smeltet og rørt op med varm kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.