søndag

Stuvet Syre

Stuvet syre, egner sig som ledsager, til såvel farsretter som til andre kødretter. Kartofler eller godt brød til fylder måltidet ud.

Syre gror såvel vildt i naturen samt i haven og indeholder mange gode vitaminer, så der er basis for en tur i den danske natur efter denne grønne sag. Allerede tilbage i 1936 så man fornuften i brugen af naturens spisekammer.

I dag, henter stjernebesatte danske restauranter ligeledes sine råvarer i naturen, når de tilbereder måltider til deres gæster, - måltider, der er flere måneders ventetid på.

STUVET SYRE

1 kg syre
30 g smør
1 spsk. mel
2-3 spsk. suppe eller mælk
1/2 str. tsk. salt
1-2 spsk. sukker

De grove stilke fjernes og bladene skylles grundigt. Koges møre i rigeligt vand i ca. 10 minutter. Hældes på et dørslag og vandet trykkes godt fra og kasseres. Syren passeres enten gennem purésigte eller hakkes i kødmaskinen 2-3 gange.
Smørret smeltes i gryden og heri damper syren ca. 5 minutter før melet drysses i. Suppe eller mælk tilsættes. Koges godt igennem og smages til med salt og sukker.

Stuvet syre skal have en sødlig smag.


Serveres til kødretter med kartofler eller godt brød.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.