Fuglereder, fyldt med brunet hvidkål og små fiskeboller, serveret med skysauce er en overordentlig både meget gammel ret og en meget anderledes ret, der gør, at fuglereder unægtelig adskiller sig noget fra moderne tiders madlavning.
Brunet hvidkål, fars og fiskeboller er umiddelbart en morsom sammensætning, men man kan jo undlade fiskebollerne.
FUGLEREDER
rørt fars af halvt okse- og halvt flæskefars
snittet hvidkål
smør eller mgr.
fiskeboller
kløver, lyng eller hvidvin til pynt
opskriften er gengivet ordret efter originalopskriften
Smaa Forme eller Geleskaale beklædes med en ikke for lind Fars, helst halv Okse- og halv Flæskefars. Farsen maa sættes godt op paa Kanten af Skaalene, disse sættes i Ovnen i en Stegepande med Vand, som maa koge, og der lægges Papir eller Laag over, for at Farsen ikke skal blive tør. Naar Rederne skal anrettes, tages de af Formene og beklædes indvendig med brunet Hvidkaal, og i Midten af hver Rede lægges tre ganske smaa Fiskeboller, den øvrige Kaal lægges paa Fadet imellem Rederne, og man pynter Fadet overalt med Kløver, Lyng eller Vildvin. En kraftig Skysause gives til.
VELBEKOMME
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.