Sommerpyt, en slags biksemad, serveret med halve æg, grøn salat og en klat iskoldt smør, er hurtig og nem at gå til, hvis kartoflerne er kogt og blevet kolde på forhånd. Der anvendes pølser i sommerpyt, pølser som Kirsten Hüttemeier benævner karbonadepølser. Vi bruger naturligvis cocktailpølser, -evt. også fra dåse.
Opskriften er beregnet til 4 pers.
SOMMERPYT
12 kogte kartofler
3 løg
1 lille stykke røget flæsk eller 8 skiver
1 lille ds. karbonadepølser
3-4 æg
50 g smør eller mgr.
salt
peber
tomatketchup
lidt fløde
Kartoflerne skæres i mindre stykker, løgene i ringe og flæsket i smalle strimler.
Flæsket brunes først på panden, derefter løg, kartofler og karbonadepølser. Lidt friske tomater kan også anvendes og alt brases med smørret, tomatketchup, lidt fløde, salt og peber.
Æggene koger halvbløde i 6-7 minutter, halveres og lægges oven i panden.
Sommerpyt serveres med grøn salat og måske også en klat iskoldt smør.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.