fredag

Fyldte kalveruller med ansjossmør

Fyldte kalveruller med ansjossmør, en dejlig ret, komponeret af Kirsten Hüttemeier i 1948. Fyldte kalveruller med ansjossmør har en virkelig delikat smag, fremkaldt af ansjoserne og det møre kalvekød.

Det gode ved retten er, at den kan gøres færdig, mange timer før den skal serveres og så blot varmes.

Opskriften er til 4 personer

FYLDTE KALVERULLER MED ANSJOSSMØR


6 skiver skært kalvekød
1 lille ds. ansjoser
3 spsk. smør
1 hakket løg
salt
peber
1 hårdkogt æg
fedtstof til stegning
lidt kogende vand
smør
fløde
jævning til saucen

Kødet bankes, evt. sener fjernes og ansjossmørret røres sådan sammen : Smørret røres blødt med med salt, peber og heri blandes sildene, der gnides gennem en sigte. Løget, der er hakket fint, den hårdkogte æggeblomme også gnedet gennem sigten og til sidst den kogte, finthakkede æggehvide. Alt røres sammen og smages til.
På hver skive kød smøres nu ansjossmørret, hvorefter kødet rulles sammen, et bånd eller tandstikker holder sammen på rullerne. Disse brunes nu i smør eller mgr., lidt kogende vand hældes ved sammen med salt og peber.
Rullerne snurrer under låg i 1 times tid til kødet er mørt. Tag rullerne op og tilsæt skyen fløde og smør. Jævn saucen.

Fyldte kalveruller med ansjossmør serveres med nye kartofler og grøn salat.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.