Rabarbervin efter denne ca. 100 års gamle recep kalder på eksperimentet midt i rabarbersæsonen, som først aftager henved august måned. For at lave rabarbervin er et anker nødvendigt, ligesom egnede flasker til at tappe vinen på.
Opskriften er originalopskriften fra 1903, hvorfor der opereres med mål som Pd (pund) og pot.
1 Pot = 1 liter
RABARBERVIN
12 Pd. Rhabarber knuses fint og paahældes ca. 20 Potter Vand; henstilles derpaa i 9 Dage og omrøres 3 Gange daglig.
Udtrækket sies derefter klart fra, tilsættes 12 Pd. stødt Melis, hvorpaa det hele kommes i et Anker, der rummer ca. 22 Potter.
Efter Gæringens Ophør tilspundses Ankeret godt, henstilles paa et koldt Sted og aftappes sluttelig efter ca. 3 Maaneders Lagring paa rene, tørre Flasker.
En fortrinlig Vin, der tilmed har den gode Egenskab at være yderst billig. Lang Tids Lagring paa Flasker gør Vinen fyldigere og bedre.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej
SvarSletHar du prøvet denne opskrift eller lignede?
Jeg vil nemlig gerne i gang med at lave, og vil gerne vide hvad andres erfaringer er..
Eva
Jeg har faktisk ikke selv prøvet at lave vin på rabarber,men syntes også det må være spændende.
SvarSletVærd at gøre forsøget,når sommeren og rabarberne vender tilbage.
M.v.h.
Mormor