Æggeblommekage, rørt efter original gammel opskrift fører uvilkårligt, hvis man er lidt praktisk anlagt, æggehvidekage med sig, idet blommerne bliver brugt i den ene kage og hviderne i den anden. De to slags kage, æggeblommekage og æggehvidekage er perfekt for de, som elsker at eksperimentere med virkelig gamle opskrifter.
Opskriften er originalopskriften fra 1903.
ÆGGEBLOMMEKAGE
1 tekop smeltet smør
30 kvint sukker
8 æggeblommer
1 tsk. natron
1 tsk. kremortartari
1/2 pund fint flormel
1 tekop tynd fløde
1 kop fintstødte mandler
1 smurt form
1 kvint = 5 g
1 Thekop smeltet Smør røres hvidt med 30 Kv. Sukker, derpaa 8 Æggeblommer, en Theskefuld Natron og 1 Theskefuld Kremortartari hvilket gnides ud i ½ Pd. fint Flormel, derpaa en Thekop tynd Fløde samt ½ Kop fintstødte, søde Mandler. Kommes i en smurt Form og bages ved jævn Varme ¼ Time.
Kremortatari fås på apoteket. Det bruges ved fremstilling af hævemidlet potaske.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.