torsdag

Store Mazarintærte

Store mazarintærte er en virkelig fin gammel dessertkage, skøn som afslutning på en dejlig grillaften med en glad kop kaffe til eller efter en god middag i gode venners lag. Store mazarinkage kan spises med eller uden flødeskum, pragtfuld, - uanset hvad.


Dejen kan laves flere dage før, den skal bruges, opbevares koldt.
Fyldet kan ligeledes laves flere dage forinden.

STORE MAZARINKAGE

dej
200 g mel
150 g smør
5 spsk. florsukker
 lilli æg

fyld
125 g, smuttede, malede mandler
100 g smør
100 g sukker
2 æg

flormelis

Smør og sukker hakkes ud i melet og æltes med ægget. Dejen kan opbevares koldt i flere dage indtil den skal bruges. Rul dejen ud og kom den i et ildfast fad. Sørg for, at dejen går lidt op ad kanterne.

Til fyldet smuttes og males mandlerne. De røres sammen med det bløde smør, sukker og æg. Det hele minder mest om en dej. om mandelmassen i fadet og bag tærten i ovnen ved 175-200 grader i ca. 35-40 minutter.

Store mazarintærte serveres enten kold eller lun med sigtet flormelis over. En klat flødeskum fuldender nydelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.