mandag

Rødspætter med vin

Rødspætter med vin, er rødspætter overhældt med sherry, anrettet og serveret med kartoffelmos og en kraftig sauce. Til rødspætter med vin, nydes et glas kold hvidvin.

Opskriften er originalopskriften fra 1903.


RØDSPÆTTER MED VIN

store rødspætter efter behov
lidt salt
hvid peber
sherry
smør

kartoffelmos efter behov
små persilleblade
kraftig sky


Store Rødspætter flaas og Kødet skæres fra Benene i 4 Stykker, de gnides med lidt Salt, blandet med hvid Peber, overhældes med Sherry og lægges paa en Pande, der maa være godt smurt med Smør og en Skive Smør lægges paa hver Filet; de steges i en god varm Ovn. - Kartoffelmos formes i en rund ikke for høj Form og vendes om paa et rundt, halvdybt Fad; Fileterne anrettes herpaa og pyntes med smaa Persilleblade, stukket ned hist og her; Saucen, som laves af Stegesaucen og kraftig Sky, hældes udenom i Fadet - den maa være godt jævn -, Tunger laves paa samme Maade. - Om man foretrækker det, kan man anrette Filetterne paa en Kartoffelrand, og hælde Saucen indeni.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.