lørdag

Frugt Koldskål

Frugt koldskål er en behagelig udfordring til almindelig kærnemælkskoldskål på denne årstid, her på tærsklen af den danske sommer. Snart bugner haverne med jordbær, hindbær, kirsebær og alle de andre højt elskede frugter i de danske haver. - Alle er de velegnet som ledsager til denne gamle frugt koldskål.
Koldskålen spises iskold og er derfor dejlig læskende.


FRUGT KOLDSKÅL

375 g frisk frugt
125 g sukker
1/2 - 3/4 liter vand
1/2 flaske dansk frugtvin

Diverse frugter skylles og deles i pæne stykker. Sukkeret smeltes i kogende vand i terrinen, det afkøles og frugten lægges i. Terrinen stilles på is eller i koldt vand og vinen tilsættes lige før suppen skal serveres.

Frugtkoldskål er en koldskål for voksne på grund af vinen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.