I min gamle kogebog fra 1948, er der ikke mindre end 3 forskellige, gammeldags måder, at lave bondepige med slør på. Alle med revet rugbrød som hovedingrediens og alle dækket med flødeskum.
Børnene vil elske denne gamle dessert, så den skal nok få ben at gå på.
BONDEPIGE MED SLØR I
Med puddersukker, syltede hindbær eller jordbær og flødeskum
BONDEPIGE MED SLØR II
Med flødeskum
BONDEPIGE MED SLØR III
med chokolade og flødeskum
BONDEPIGE MED SLØR I
1/2 kg tørt, revet rugbrød
75 g smør
75 g puddersukker
1/2 kg syltede hindbær eller jordbær
1/2 liter piskefløde
Brød og smør bages gyldent over sagte ild, vendes hele tiden. Sukkeret tilsættes og omrøres. Panden tages af ilden og brødet afkøles under omrøring.
Lægges lagvis med syltetøj og dækkes med flødeskum.
BONDEPIGE MED SLØR II
1/2 kg revet revet rugbrød
25 g smør
150 g melis
1/2 liter piskefløde
Smørret smeltes i stegegryde, brød og sukker tilsættes og massen bages over sagte ild under stadig venden med paletkniv til brødet er gyldent. Gryden tages af ilden og der røres i den til brødet er helt koldt, da det ellers vil klumpe. Det skal være let og sprødt.
Anrettes på fladt fad og dækkes med flødeskum.
BONDEPIGE MED CHOKOLADE III
1/2 kg revet rugbrød
125 g flormelis
1/2 kg chokolade
1/2 liter piskefløde
Brødet rives, men bages ikke. Blandes med sukker og den revne chokolade. Anrettes højt på fladt fad og dækkes med flødeskum.
Også god til en glad kop kaffe.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.