torsdag

ÆGGESØBE MED BAGTE RUGBRØDSTERNINGER

Æggesøbe med bagte rugbrødsterninger, en dejlig gammeldags søberet, der spises med ske. En sådan herlig skemad er dejlig på en kødløs dag.
Æggesøbe har den uvane at skille, skal den stå for længe, derfor serveres den straks, den kommer af komfuret.

Bagte rugbrødsterninger, gerne af gammelt brød, kan steges på panden i olie eller mgr..Har man en rigtig sød tand, kan drysses lidt sukker på rugbrødet under stegningen.

Retten kan sagtens gå an, er der børn i familien, idet den er lavet på almindelig hvidtøl. Børnene vil elske den.

Opskriften er fra 1948 og til 4 peroner.
 


ÆGGESØBE MED BAGTE RUGBRØDSTERNINGER

1 1/2 liter hvidtøl
50 g hvedemel

4 æggeblommer
100 g sukker

bagte rugbrødsterninger

gammelt rugbrød, skåret i terninger
evt. et drys sukker
olie til stegning

Til bagte rugbrødsterninger hældes olien på panden og varmes op. Tilsæt rugbrødsterningerne og steg dem sprøde. Drys sukker over, om ønsket og vend dem undervejs.

Hvidtøllet bringes i kog i en gryde og tilsættes hvedemelet, udrørt i lidt af øllet. Der koges i 10 minutter.  I en stor skål røres æggeblommer og sukker hvidt og suppen hældes i. Det hele blandes og hældes tilbage i gryden og bringes under fortsat piskning omtrent til kogepunktet. Den skal ikke koge.

Servér suppen straks med de bagte rugbrødsterninger drysset over.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.