Dejen er hurtig rørt sammen og bagetiden i ovnen er kort.
Kong Peders tærte smøres over med en abrikosmos, som startes dagen forinden, idet abrikoserne skal stå i blød et døgn før de koges og puréres.
Noget nemmere er det at snyde lidt og bruge en færdigkøbt abrikosmos, eller hvis man falder over en rigtig god abrikosmarmelade, rør de godt sammen, så den kan stryges over kagen.
Opskriften er Kirsten Hüttemeiers fra 1952 og rækker til 5 - 6 personer
KONG PEDERS TÆRTE
dej
120 g smør eller mgr.
120 g sukker
2 æg
120 g mel
1/2 str. tsk. bagepulver
fyld
2 æbler, skåret i tynde snitter
100 g abrikoser
vand
sukker
pynt
75 g ristede mandler
Smør eller mgr. røres med sukkeret, æggene tilsættes og lidt egter sigtes mel og bagepulver i. Dejen røres sammen og hældes i en tærteform eller en springform. De rå æblesnitter trykkes ned i dejen og kagen bages í ovnen ved jævn varme (175 grader) i 30 minutter.
Når kagen er bagt, tages den lidt efter ud af formen og køles helt af. Den trækkes over med et lag abrikosmos, der er kogt således :
Abrikoserne sættes i blød et døgn i lunkent vand, koges og gnides derefter gennem en sigte. Mosen hældes tilbage i gryden og sødes. Den skal have konsistens som marmelade eller må den jævnes med 1 tsk. kartoffelmel, udrørt i lidt vand. Mosen må ikke koge med kartoffelmel.
Når mosen er fordelt over kagen, drysses de ristede mandler over. Det er mandler, der er snittet på langs til tynde strimler, som ristes et øjeblik på en varm, tør pande.
Servér Kong Peders tærte med flødeskum til eller pynt tærten med flødeskummet.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.