lørdag

Fest Fisk

Fest fisk, tilberedt af laks eller torsk, overhældt med rejesauce og serveret med løse ris eller et godt stykke brød er en dejlig fiskeret, hvad enten man nu anvender den ene eller den anden slags fisk.

Et godt alternativ til en fiskedag, hvor man har lyst til at prøve noget andet end det sædvanlige.

Vinteren er lang i år. Det menes at blive den værste marts måned i 50 år. Vi har derfor ikke mulighed for at begynde at slikke forårdssol, der som bekendt giver os mange gode D-vitaminer. Sørg i stedet for at holde i hvert fald én ugentlig fiskedag, som gavmildt vil dele D-vitamin ud til os.

Fiskeretten er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne


Bemærk, at skiverne skæres med rygbenet i midten og ikke i fileter.

Opskriften er beregnet til 3-4 personer.  

FEST FISK

3 skiver fersk laks eller 3 skiver torsk (med rygbenet i)
smørklatter
salt
peberkorn
2 hårdkogte æg
persille eller dild
1/2 løg

rejesauce
2 spsk. mel
50 g smør eller mgr.
lidt kogende vand
1 ds. rejer eller brug en bøtte rejer
3 dl fløde
citronsaft
2 æggeblommer

Fisken koges i vand, tilsat salt, hele peberkorn, løg og lidt eddike. Vandet skal koge, når fisken lægges i. Damp fisken kraftigt til rygbenet begynder at løsne sig. Dryp fisken af og læg den i et ildfast fad.

Til rejesaucen piskes vand og mel til en jævning. Smør, fløde, krydderier og citronsaft tilsættes og alt koges igennem. Legér med 2 æggeblommer. Saucen må så endelig ikke koge mere.

Overhæld fisken i fadet med rejesaucen, pynt med hakket æg og dild.

Servér fest fisk med løse ris eller et godt stykke brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.