Et godt alternativ til en fiskedag, hvor man har lyst til at prøve noget andet end det sædvanlige.
Vinteren er lang i år. Det menes at blive den værste marts måned i 50 år. Vi har derfor ikke mulighed for at begynde at slikke forårdssol, der som bekendt giver os mange gode D-vitaminer. Sørg i stedet for at holde i hvert fald én ugentlig fiskedag, som gavmildt vil dele D-vitamin ud til os.
Fiskeretten er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne
Opskriften er beregnet til 3-4 personer.
FEST FISK
3 skiver fersk laks eller 3 skiver torsk (med rygbenet i)
smørklatter
salt
peberkorn
2 hårdkogte æg
persille eller dild
1/2 løg
rejesauce
2 spsk. mel
50 g smør eller mgr.
lidt kogende vand
1 ds. rejer eller brug en bøtte rejer
3 dl fløde
citronsaft
2 æggeblommer
Fisken koges i vand, tilsat salt, hele peberkorn, løg og lidt eddike. Vandet skal koge, når fisken lægges i. Damp fisken kraftigt til rygbenet begynder at løsne sig. Dryp fisken af og læg den i et ildfast fad.
Til rejesaucen piskes vand og mel til en jævning. Smør, fløde, krydderier og citronsaft tilsættes og alt koges igennem. Legér med 2 æggeblommer. Saucen må så endelig ikke koge mere.
Overhæld fisken i fadet med rejesaucen, pynt med hakket æg og dild.
Servér fest fisk med løse ris eller et godt stykke brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.