mandag

MUSEFÆLDEN

Musefælden er en nem og hyggelig gammel hverdagsret på en kødløs dag, når det skal gå stærkt. Retten er fra en tid, hvor der blev brugt godt med konserves i de danske husholdninger. - Dels fra danske konservesfabrikker og dels importeret fra udlandet.

Ingredienserne iøvrigt havde man jo i huset alligevel, så et hurtigt måltid kunne hurtigt sættes på bordet.

Opskriften er fra 1956 og til 4 personer
 


MUSEFÆLDEN

1 finthakket løg
1 lille dåse tomtsuppe
200 g revet ost
1/2 tsk. tør sennep
1 spsk. mgr.
1/4 tsk. tørret basilikum
1/2 kop mælk
3 æg
4 skiver ristet franskbrød
salt
peber
1/4 kop hakket persille

Løget koges i mgr. til det er gyldent, hvorefter tomatsuppe, sennep, basilikum og ost tilsættes under grundig omrøring til man er sikker på osten er smeltet.
Gryden tages af ilden og køles lidt af, medens mælk og æg piskes sammen og derefter hældes i.

Det ristede brød lægges i et smurt ovnfast fad og saucen hældes over. Fadet sættes i en middelvarm ovn, 200 grader, ca. 15 minutter.

Musefælden serveres, overdrysset med hakket persille.

VELBEKOMME

Se også Kirsten Hüttemeiers forslag til påskepynt og påskemad fra 1956 på

Dengang i 50erne

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.