Majorens kærnemælkssuppe, serveret med, smuttede, hakkede mandler, syltede grønne tomater eller syltetøj er en dejligt variant af kærnemælksuppe, der findes i et væld af udgaver, komponeret af danske husmødre og kogebogsforfattere gennem tiden.
Nogen vil måske hævde, at en portion kærnemælkssuppe ikke er rigtig mad. Til dem serveres en oste- eller pølsemad senere på aften med en kande te til. Det er et overordentligt hyggeligt sceneri og især hvis flere familiemedlemmer er samlet. Anledningen er her i hvert fald.
Kærnemælkssuppen, en ældre Kirsten Hüttemeier opskrift lavet med kartoffelmel, der som bekendt ikke tåler kogning.
Beregnet til 4 personer.
MAJORENS KÆRNEMÆLKSSUPPE
1 liter kærnemælk
1 stor spsk. kartoffelmel
1 spsk. vaniliesukker
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
2 stiftpiskede æggehvider
Pisk kartoffelmelet ud i kærnemælken og sæt den over varmen. Pisk kraftigt, indtil det når kogepunktet uden at koge. Flyt gryden fra varmen og rør æggeblommer, pisket med sukker til en tyk æggesnaps, i. Bland æggesnapsen i den varme suppe, tilsæt vaniliesukker og bland kærnemælken og æggehviderne forsigtigt sammen.
Servér majorens kærnemælkssuppe med smuttede, hakkede mandler og syltede grønne tomater eller syltetøj.
VELBEKOMME
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.