På tiden dengang, var det almindeligt med fedt på brødet og fru Meyer opfordrer da også til at gemme resten af fedtet og smøre det på brød. Det var en energikilde, som folk med hårdt fysisk arbejde havde brug for og intet gik til spilde i datidens husholdninger.
Forskellen fra stegt flæsk med løgsauce og stegt flæsk med flødesauce ligger i saucen, hvor der her, i stedet for mælk, er brugt sur fløde. Samtidig anvendes en del af stegefedtet, så det er en meget fed, men også særdeles lækker sauce.
For at balancere kalorieregnskabet lidt, kan serveres grøntsager til. Gulerødder og bønner klæder f.eks. retten.
Karla Meyer lancerede opskriften i 1931, der er til 4 personer.
STEGT FLÆSK MED FLØDESAUCE
500 g stribet, fersk eller letsaltet flæsk
noget af stegefedtet
2-3 udskivede løg
1-2 dl sur fløde
salt
lidt kulør
Skrab flæsket let på ydersiden og skær det i 1 cm tykke skiver. Sværen skæres fra, flæsket bankes let, hvorefter det steges lysebrunt på varm, tør pande. Hæld lidt af fedtet fra under stegningen, for at flæsket kan blive sprødt. Når flæsket er tørstegt, linder det også lidt på kalorierne.
Noget af fedtet hældes tilbage i panden og heri brunes de udskivede løg. Fløden hældes i og saucen får et opkog. Smag til med salt og tilsæt lidt kulør, så den bliver lysebrun.
Servér stegt flæsk med flødesauce og kartofler. Giv evt. grøntsager, der klæder retten, til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Jeg vil bare lige sige, at du har en skøn, læseværdig og vedkommende og dejlig blog!
SvarSletVenligst Karen