søndag

RISTEDE ØSTERS SOM I 50ERNE

Friske østers eller ristede østers

Friske østers som en festlig indledning til en middag blev, som her, lige først i 50erne, serveret på en fiskerist, sat på knust is. Hertil citronsnitter, ristet brød og smør.

Til en større middag beregnede man 4-6 stk. pro person.

Hvis fiskehandleren ikke åbnede dem, anvendtes en østerskniv til at skære lukkemusklen over. Bibeholdelse af østersvandet, som for mange var en ren delikatesse, i så fald serveret med den dybe skal nederst så.

Skulle man endelig gøre det let for sine gæster, kunne østers løsnes fra skallen og og befries for skægget, som mange imidlertid anså som en delikatesse.
 



RISTEDE ØSTERS

østers

1 sammenpisket æg
fint rasp
smør eller olie til stegning

Østers skæres fra skallen, befries for skægget, aftørres forsigtigt i en serviet, vendes i pisket helæg, derefter i fintstødt rasp og brunes i smør ellerolie over langsom ild til de er lysebrune.

Ristede østers serveres til forskellige fiske- og kombinerede grøntretter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.