I vore dage, hvor unge husmødre alle er på arbejdsmarkedet, er der rigeligt at se til. Køb derfor blot færdighakket kød, det sparer tid og er såmænd udmærket.
Opskriften er fra 1952 og rækker til 4 personer
KØDBOLLER I FRIKASSÉSAUCE
grov kødfars
250 g oksekød
250 g flæskekød
1 - 1 1/2 tsk. salt
3 skiver (75 g franskbrød)
1 dl mælk
1 knsp. peber
1 lille løg
1 æg eller 1 æggehvide
2 - 3 dl mælk
6 dl vand
salt
3 - 4 gulerødder, skåret i tern
1/2 kg ærter eller 2 porrer, skåret i tynde ringe
1 persillerod
50 g smør eller mgr. til smørbolle
50 g mel til smørbolle
1 bdt. persille
salt
Til kødfarsen males kødet 2 gange gennem kødmaskinen med saltet og franskbrødet, der er udblødt ca. 10 minutter i den ene dl mælk. Peber, revet løg og æg kommes i og mælken røres lidt efter lidt i farsen.
Kog vandet op og tilsæt lidt salt. Form store boller og kog dem i vandet. Tag dem op med en hulske, når de er klar.
I samme vand koges urterne. Når de er møre, jævnes saucen med en smørbolle. Bollerne får et opkog i saucen.
Servér kødboller i frikassésauce, drysset med persille og kogte kartofler.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.