onsdag

BAGT, SURSØD RAGOUT

Bagt, sursød ragout, består i al sin enkelthed af en rest kogt oksekød, evt. til overs fra suppe, tilberedt i ildfast fad, sammen med en brun, sursød sauce med hakket asie eller syltet agurk. Hele herligheden dækket af en god kartoffelmos. Retten gør sig færdig i ovnen.

Gammeldags mad ved navn ragout, dækker ofte over forskellige resteretter, som den kreative husmoder igennem tiden, har fundet på, når familiens rester skulle anvendes på en spændende måde. Denne her får helt nyt liv i ovnen.



BAGT, SURSØD RAGOUT

skiver af kogt oksekød (suppekød)

en rest suppe til sauce
jævning
kulør
melis
eddike

hakket asie eller syltet agurk

1 portion kartoffelmos, rørt med æg

Skiver af kogt oksekød lægges i smørsmurt, ildfast fad. En rest suppe jævnes, farves med kulør og smages til med melis og eddike. Hakket asie eller syltet agurk tilsættes saucen. Kødet dækkes med sauce. Kartoffelmos lægges over som låg.

Fadet sættes i ovnen ved 225 grader og bages 1/2 times tid.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.