mandag

OLYMPISKE BØFFER

Olympiske bøffer af filet eller okseinderlår, belagt med ananasringe og halve druer, hertil en dejlig skysauce og franske kartofler er en typisk 60'er menu. På det tidspunkt brugte man at spise franske kartofler til en god bøf.

Det er en rimelig hurtig ret, idet bøfferne blot behøver få minutter på hver side, naturligvis afhængig af tykkelsen og hvor rød man ønsker bøffen.

Olympiske bøffer er gæste- eller søndagsmad. Vidunderlige med en rigtig god, gammeldags dessert ovenpå.

Opskrift : Ellen Holme 1962


OLYMPISKE BØFFER

4-8 bøffer af enten oksefilet eller okseinderlår
margarine til stegning
salt
peber
ca. 3 dl vand
kinesisk Soya
engelsk sauce

8-16 druer
4-8 ananasringe
1 bundt persille

Druerne halveres og kernerne tages ud. Ananasringe drypper godt af. På hver ring lægges 4 halve druer. Persillen vaskes og hakkes.

Kødet gøres i stand og bøfferne bankes med hånden. Panden varmes, bøfferne tørristes til de tager farve. Margarinen kommes på panden og brunes. Bøfferne steges heri 1-3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Tag bøfferne op og hold dem varme.
Panden koges af med vand og der smages til med kinesisk Soya, engelsk sauce, salt og peber. Saucen kan jævnes med 2 tsk. kartoffelmel, udrørt i vand.

De varme bøffer lægges på et fad og på hver bøf lægges en ananasring med druer på hver bøf. Lidt persille lægges i midten af ringen. Servér skysaucen og franske kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.