onsdag

LÆKKERMUNDENS MØRBRAD

Lækkermundens mørbrad, en dejlig weekend eller gæstemiddag, tilberedt i ildfast fad i ovnen og serveret med " chips " eller som foreslået, cornflakes fra 1956. Det med at servere chips til maden opstod først for alvor en smule senere. I 60erne skulle der  serveres chips til snart sagt alt.

Retten, der er meget lækker,  består af dejlige, sennepsbrunede mørbradbøffer, som dyppes i revet ost. Fadet dækkes af flødeskum, smagt til med tomatketchup umiddelbart inden serveringen. Ærter fra dåse hældes ved. I vore dage bruger vi mest frosne ærter og de er glimrende her.

Opskrift til 4 personer


LÆKKERMUNDENS MØRBRAD

2 tykke mørbrad
1 spsk. sennep, rørt ud i vand
1/2 spsk. mel
1-2 spsk. revet ost
1 spsk. olie
4 spsk. smør
salt
peber

2 dl piskefløde
1/2 spsk. tomatketchup
1/2 kg ekstrafine ærter på dåse (frosne)
1 pakke chips (1 pose franske kartofler)

De to mørbrad, der gerne skal være tykke og korte, pudses af og skæres i 4 skiver hver. Kødstykkerne vendes i melet, sættes på den høje led og bankes let med en knyttet hånd. Ganske lidt salt og peber strøs over endefladerne, der derefter pensles med olie og smøres over med et lag udrørt sennep.
Kødklumperne brunes nu i smørret, hvorefter de tages op og dyppes i den revne ost. De lægges i et velsmurt ildfast fad, smørret fra bruningen hældes ved og et par ekstra smørklatter skader ikke.

Fadet sættes i en ikke for varm ovn (175-200 grader) i ca. 20 minutter. Ti minutter før retten er færdig, hældes ærterne ved.

Kødet serveres i det ildfaste fad og i sidste øjeblik overhældes det med den stiftpiskede flødeskum, der er smagt til med tomatketchup. Chips bydes til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.