lørdag

SVIGERMORS GRØNTSAGSRET

Svigermors grøntsagsret med røget flæsk, rosenkål, gulerødder og persillerødder er en typisk og praktisk gryderet fra 60erne. Retten står og hygger sig i gryden og er færdig i løbet af 3/4 times tid. Rigtig fin vintergryde.

Meget velsmagende og naturligvis serveres direkte fra gryden. Lige den slags mad, man nyder at hygge sig sammen om. Det røgede flæsk matcher fantastisk både rosenkål og porre.

Opskrift : Eksport Svineslagterierne 1970


SVIGERMORS GRØNTSAGSRET

1/2 kg røget flæsk
3/4 kg rosenkål
1/2 kg gulerødder
2 persillerødder
3 porrer
2 dl vand
1 tsk. salt
lidt peber

Flæsket skæres i terninger, der brunes i gryden. Alle grøntsager, undtaget rosenkålen, snittes og blandes med flæsket i gryden. Brunes let, hvorefter vand med krydderier kommes ved. Rosenkålen tilsættes og retten småkoger under låg ca. 3/4 time. Smages til.

Servér svigermors grøntsagsret direkte fra gryden.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.