mandag

BØNNER PÅ GAMMEL DANSK MANÉR

Bønner på gammel dansk manér kan serveres på to måder, efter hvad man nu foretrækker. - Enten som en sur-sød mos af konsistens som en blød mos eller i konsistens som gule ærter. Retten skal i så fald spædes op og spises af dybe tallerkener.

Godt smager det i hvert fald, denne gamle bønneret efter gammel opskrift. Foruden bønner består den af letsaltet, røget flæsk.




BØNNER PÅ GAMMEL DANSK MANÉR

250 g brune bønner
1/2 - 3/4 liter kogt, koldt vand
350 g letsaltet, røget flæsk
vand
1 suppevisk
salt
eddike
sukker efter smag

Bønnerne skylles, udblødes 1 døgn og koges i udblødningsvandet under låg til en tyk mos. Flæsket skrabes, skylles og koges i vand med en suppevisk, til det er mørt.
Bønnemosen spædes med lidt af flæskesuppen, til en blød mos, der smages til med salt og sukker og eddike til smagen er sur-sød.

Mosen kan spædes med så meget flæskesuppe, at den bliver som gule ærter. Den spises da af dybe tallerkener.

Ellers serveres mosen med flæsket skåret i skiver, sennep og rugbrød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.