Udenlandske blomkål er lige begyndt at dukke op i butikkerne og om et par måneder er de dejlige danske blomkål parat.
Krebsen kan erstattes med rejer og det bliver den såmænd ikke ringere af.
En dejlig let frokostret en rigtig sommerdag, når måltiderne indtaget i det fri og så med et glas koldt hvid- eller rosévin til.
Opskriften er ef Henriette Schønberg Erken fra 1946
BLOMKÅL MED KREBSESAUCE
1 stort eller to små blomkålshoveder
75 g smør
50 g hvedemel
3 3/4 dl suppe eller mælk
30 krebs
hummerfarve
salt
peber
2 æggeblommer
Kog blomkålen i letsaltet vand og lad det blive helt koldt. Læg det godt afdryppede blomkålshoved på et fad og overhæld med lidt sauce, før krebsen kommer i. Krebsen varmes i saucen uden at koge. Pynt med krebs på og udenom blomkålen.
Til saucen smeltes smørret, melet røres i og der spædes med suppe eller mælk. Hummerfarve tilsættes efter smag.
Servér blomkål med krebsesauce med små, ristede brødsnitter til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.